extension ExtPose

StudyBee

CRX id

nbhebloikpdgagghfhamjkbgfnobcfck-

Description from extension meta

With StudyBee's assessment tools, you can assess student work directly in Google Classroom, and give feedback.

Image from store StudyBee
Description from store StudyBee provides additional functionality to Google Classroom. For teachers, students and other educators.

Latest reviews

 • (2023-12-01) Lukas Lilja: Okej men buggit. Fast bra för att få betyg för att det är lättaste sättet att få ut betygen.
 • (2023-03-07) Anton Lind Gunnarsson: Absolut skit, laddar inte ens in. Slutar sedan inte synas permanent.
 • (2023-01-13) Alexander :D: StudyBee tillägget fungerar inte över huvud taget på andra chromium-baserade webbläsare som inte är Google Chrome. Detta då tillägget av någon anledning kräver att man är inloggad med ens skol-Google-konto med synkronisering påslaget i webbläsaren vilket endast funkar med Google Chrome. Detta är sjukt dåligt designat då tillägget inte borde ha någon som helst vettig anledning att kräva att man är inloggad i webbläsaren då man ändå behöver logga in med samma konto i tillägget separat. Dessutom är det sjukt osmart och en stor säkerhetsrisk att logga in på sitt skolkonto med synk igång i ens webbläsare, speciellt om man gör det från en privat dator. Detta är för att: 1. Din webhistorik, dina lösenord, bokmärken samt eventuella betalningsmetoder kommer att lagras på ditt skolkonto. Din skoladministratör kan när som helst ändra lösenord/logga in på "ditt konto" och kan därmed komma åt all denna information och spionera på dig utan ditt medvetande eller godkännande. 2. Om du loggar in på ett skolkonto i Google Chrome kommer din skola med störst sannolikhet ha infört restriktioner om hur du kan använda din webbläsare. De kan även ändra dessa när som helst utan din vetskap. Min skola har t. ex. blockerat inkognito-läge för att förhindra att elever enkelt kommer undan deras spioneri. För att kolla vilka restriktioner din skola har, skriv in chrome://policy i adressfältet för att få en lista på det. 3. Genom att vara inloggad kan all aktivitet på din enhet hanteras och granskas även utanför Chrome av din skola. Står klart om du går till chrome://management men ändå verkar det som att många inte vet om det. 4. Majoriteten av skolor som använder eget SSO har inte stöd för 2FA vilket gör ditt konto samt din information väldigt sårbart för phishing-attacker. För att förhindra detta är det bästa alternativet att byta webbläsare. Om du kan installera externa program på din skoldator rekommenderar jag dig starkt att installera Firefox och att avinstallera Chrome helt. Om du inte kan installera externa appar, använd då Microsoft Edge eller se till att du är utloggad från chrome helt. Det finns fortfarande möjlighet att din skola kan se din privata information men du har gjort det mycket svårare för dem. Tyvärr fungerar ju som sagt inte StudyBee om du gör något av detta då tillägget inte finns för Firefox och är trasigt på andra Chromium-baserade webbläsare. Istället rekommenderar jag att installera deras mobil-app så länge tills StudyBee väljer att stödja flera webbläsare eller släpper en Windows app. Om du använder Windows 11 finns det sätt att side-loada mobil-appen på dator vilket fungerar förvånansvärt bra. Om StudyBee inser dessa säkerhetsrisker och antingen släpper en officiell Windows app eller stöd för Firefox och andra webbläsare utan krav för sync kommer jag överväga att ändra detta betyg. Tills dess jag INTE rekommendera detta tillägg till någon utan hänvisar istället till mobil-appen.
 • (2022-12-13) Rikard Levin: Vi använder EWS-funktionen och den är ju verkligen inte bra! Man kan inte se de omdömen man själv har gett de elever man själv undervisar. Ens mentorselevers läge i kurserna måste man alltså ta reda på på annats. Sen finns det nån bugg som hindrar en från att lägga till uppgifter i Classroom på ett visst, enkelt sätt. Och rätt vad det är börjar det komma upp Studybee-fönster som kommer på nytt när man just stängt ett. Tyvärr är det bara nån administratör som kan avinstaller/inaktivera tillägget, annars hade jag gjort det för länge sen.
 • (2022-10-25) Joshua Andersson: jag kan bokstavligt inte ens använda tillägget. Jag försöker klicka på ikonen på högra sidan av Classroom för att öppna Studybee, så att jag kan se mitt betyg, men den vägrar att fungera.
 • (2022-01-16) Marcus Medina: Bra tillägg till Classroom som gör att man inte hamnar i GDPR konflikt då datan hålls kvar i Sverige (åtminstone så har jag fått det förklarat), tyvärr är det så fruktansvärt buggigt att det är knappt användbart. Senaste fantastiska påhitt där man ska kunna fylla i många betyg samtidigt orsakade att flera studenter (som inte var markerad) fick betyg de inte skulle få och andra sådana fadäser som gör att jag som utbildare och systemutvecklare INTE rekommenderar det till någon. En annan sak som gör att jag inte rekommenderar det är att supporten gärna skyller över ansvaret på kunderna istället för att kolla igenom sina buggar. Bäst av allt var när supporten ville ha mitt användarnamn och lösenord för att kolla igenom klassen och betygen. Då är man verkligen på oseriös nivå! Så nej, denna rekommenderas inte. Tanken är god, men funktionaliteten gör att den inte är värd det.
 • (2021-11-29) Julia Nordström: Studybee är bra men jag kan inte använda det av någon anledning, idk varför
 • (2020-01-30) Oliver Backman IN19: jävfla skit grej hoppas skaparna dör av bilkrasch :) skiten styr min dator sämst inte bra jag vill hitta skaparna och slänga dom i sjön kanske havet. Detta är inget hot bara en hälsning :)
 • (2017-10-27) Mats Carlsson: Tillägget hjälper mig som mattelärare, jag får bra överblick och använder den trevliga ECA-räknarfunktionen :)

Latest issues

 • (2023-05-01, v:2.2.14) Ronja Liu: Dokumentation
  Bedömningar (text och betyg) försvinner i Studybee efter elever lämnar klassrum. Elevers namn försvinner från Studybee också.
 • (2017-01-11, v:1.1.1) Jacob Lönnerdal: Det fungerar inte
  Vad är det som händer med study bee?? Den laggar, uppdaterar inte, sparar inte o kopplar inte! Snälla återkoppla! Jacob
 • (2017-01-11, v:1.1.1) Jacob Lönnerdal: Koppla kunskapskrav och elever som inte kan bedömas
  hej! Jag har återigen stött på patrull med studybee. Nu kan jag inte koppla kunskapskrav i mina kurser och sedan gör det inte att bedöma vissa elevers uppgifter, eftersom biet inte öppnas och gör det möjligt. Jacob
 • (2016-12-22, v:1.1.0) Koppla kunskapskrav och elever som inte kan bedömas
  hej! Jag har återigen stött på patrull med studybee. Nu kan jag inte koppla kunskapskrav i mina kurser och sedan gör det inte att bedöma vissa elevers uppgifter, eftersom biet inte öppnas och gör det möjligt. /EMil
 • (2016-12-12, v:1.0.9) STudybee ligger nere
  Hej! Studybee ligger nere och det går inte att fylla i de matriser som jag kopplat till mina uppgifter. Skulle vara tacksam om ni kunde åtgärda detta problem snabbt. :) /EMil
 • (2016-12-05, v:1.0.9) Jacob Lönnerdal: Kan inte koppla kunskapskrav eller komma in i Study Bee
  Har problem i Servicekunskap Classroom. Kan inte lägga till kunskapskrav eller komma åt bedömning på uppgifter!
 • (2016-11-13, v:1.0.9) Kan inte koppla kunskapskrav
  Jag kan inte koppla kunskapskraven till elevernas uppgifter. När jag försöker med det står det att "något gick fel" och att jag "ska försöka igen om en stund". Detta har jag gjort, men det fungerar fortfarande inte. Så vore tacksam för hjälp med att komma till rätta med detta problem.
 • (2016-10-27, v:1.0.9) Funkar inte
  Jag har tillägget men biet är bara grått, konstant. Hur kan jag göra för att få det att fungera?

Statistics

Installs
10,000 history
Category
Rating
2.2143 (14 votes)
Last update / version
2024-03-06 / 2.2.24
Listing languages

Links